ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΒΙΖΑ ΚΑΙ ΤΙ ΧΩΡΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΒΙΖΑ;

Από την εισαγωγή του προγράμματος, οι πολίτες όλων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα χωρίς βίζα μπορούν να χρησιμοποιούν ταξίδια χωρίς βίζα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είχε σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική ελευθερία ταξιδιού.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε και ελέγχεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, οι χώρες του προγράμματος χωρίς βίζα δεν μπορούν να επηρεάσουν άμεσα το πρόγραμμα ή να αλλάξουν τις εξουσίες του για να επιτρέψουν σε περισσότερους ανθρώπους να ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς βίζα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο κατάλογος των χωρών ESTA δεν είναι αμετάβλητος και μπορεί να αλλάξει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ανά πάσα στιγμή.

Εάν εξακολουθείτε να αμφιβάλλετε εάν είστε πολίτης μιας από τις χώρες που δεν χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα πρέπει απλώς να το ελέγξετε παρακάτω. Αυτή είναι μια λίστα με όλες τις χώρες του προγράμματος χωρίς βίζα το 2020. Εάν δείτε ότι η χώρα της οποίας είστε πολίτης περιλαμβάνεται σε αυτήν τη λίστα, δεν χρειάζεται να λάβετε βίζα για να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή ηλεκτρονική φόρμα για να υποβάλετε αίτηση για ESTA. Δεδομένου ότι αυτή η ευκαιρία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από πολίτες των χωρών του καθεστώτος χωρίς βίζα ESTA, αποτελεί προτεραιότητα που πρέπει να εκμεταλλευτεί κάθε ταξιδιώτης.

Ωστόσο, αυτό είναι δυνατό μόνο όταν ταξιδεύετε στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τους κανόνες του VWP. Επιπλέον, στο μέλλον, ο κατάλογος των χωρών χωρίς βίζα των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να αλλάξει! Επομένως, ακόμα κι αν έχετε ήδη ESTA, είναι σημαντικό να ελέγξετε την εγκυρότητα του ESTA πριν ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Να θυμάστε ότι το ESTA σας ισχύει μόνο για δύο χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επιτρέπεται να επισκεφθείτε την Αμερική πολλές φορές, καθεμία από τις οποίες δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 90 ημέρες παραμονής στις Ηνωμένες Πολιτείες.